Prisijunkite prie mūsų

Istorijos

Gydytojai sakė, kad kūdikis, gimęs be smegenų neturi jokių šansų išgyventi, tačiau šiandien jam 44 metai ir jis yra gyvas stebuklas, gyvenantis tarp mūsų. Pamatykite, kaip jis atrodo šiandien

Parašė

-

Jacobas Phillipsas – 44 metų vyras iš Vakarų Monro, Luizianoje, yra ne tik gyvas stebuklas, bet ir įkvėpimo šaltinis tūkstančiams žmonių visame pasaulyje. Jo istorija prasidėjo dar 1977 metais, kai jis gimė su itin rimtais sveikatos sutrikimais. Tačiau šiandien Jacobas ne tik gyvena, bet ir tarnauja Dievui, skleisdamas vilties ir tikėjimo žinią tiems, kurie susiduria su savo gyvenimo sunkumais. Jo gyvenimas yra tarsi įrodymas, kad net ir beviltiškiausiose situacijose gali įvykti stebuklai, jei tik neprarasi tikėjimo.

Reklama

Jacobo gimimas buvo itin dramatiškas – 1977 m. gruodžio 12 d. jis atėjo į pasaulį su trimis rimtais sveikatos sutrikimais: hidrocefalija, dalinai nesusiformavusia kaukole ir beveik visiškai be smegenų. Gydytojai buvo visiškai bejėgiai ir neslėpė savo prognozių – kūdikis neišgyvens net valandos. Jo gyvenimą tuo metu palaikė tik smegenų kamienas, tačiau smegenų trūkumas reiškė, kad jo šansai išlikti gyvam buvo praktiškai neegzistuojantys.

Tačiau Jacobo šeima niekada neprarado tikėjimo. Jo motina, giliai tikinti krikščionė, meldėsi dieną ir naktį už savo sūnų, prašydama Dievo įsikišimo. Tuo metu, kai daugelis būtų pasidavę, ji buvo įsitikinusi, kad Dievas turi kitų planų jos vaikui. Šeimos tikėjimas buvo toks stiprus, kad net Jacobo močiutė ryžtingai pasakė gydytojui: „Jūs nežinote, ką gali mano Dievas!“ Ši frazė tapo jų kasdienio tikėjimo simboliu.

Nepaisant gydytojų prognozių, įvyko tai, ką daugelis vadintų stebuklu. Jacobo slaugė Susie, pajutusi gilią užuojautą šeimai, pakvietė tris pastorius pasimelsti už kūdikį. Tų maldų metu, pasak Jacobo, įvyko didžiausias stebuklas – Dievas sukūrė smegenis jo galvoje. Netrukus po to vaiko būklė pradėjo gerėti, o gydytojai, kurie prognozavo neišvengiamą mirtį, negalėjo patikėti savo akimis.

Jacobas išgyveno neįtikėtiną sveikimo procesą, kuris tapo įkvėpimu ne tik jo šeimai, bet ir visiems, kurie girdėjo jo istoriją. Jis buvo ne tik gyvas, bet ir pradėjo atsigauti taip, kaip niekas nesitikėjo. Jo gyvenimas tapo aiškiu įrodymu, kad tikėjimas ir malda gali pakeisti net ir beviltiškiausią situaciją.

Reklama

Nors Jacobas išgyveno stebuklingą išgijimą, jo gyvenimas buvo pilnas iššūkių. Jis išgyveno net 25 operacijas, įskaitant sudėtingą chirurginę intervenciją dar būdamas savaitės amžiaus, kad būtų įstatytas šuntas hidrocefalijai gydyti. Tačiau net ir didžiausių sveikatos problemų akivaizdoje, Jacobas niekada neprarado tikėjimo. Būdamas vos 10 metų, jis „gimė iš naujo“ – jis atrado savo kelią į Dievą ir suprato, kad nori tarnauti Jam.

Kai Jacobui buvo 17 metų, jis pajuto, kad Dievas jį kviečia į tarnystę, ir nuo tada jis visą savo gyvenimą skyrė tam, kad padėtų kitiems atrasti Dievo šviesą. Po 25 metų atsidavimo, Jacobas tapo licencijuotu evangelistu, skelbiančiu Dievo žodį ir dalinančiuosi su pasauliu savo neįtikėtiną išgyvenimo istoriją.

Šiandien Jacobas, kartu su savo žmona Charlene, vadovauja tarnystei „Teisiųjų sūnūs“ ir keliauja po šalį, skelbdamas Dievo gerumą ir dalindamasis savo stebuklinga istorija su kitais. Jis ir Charlene buvo neišskiriama pora nuo paauglystės laikų – jų meilė, kaip ir Jacobo tikėjimas, yra tvirtas pamatas, kuris laiko jų gyvenimą kartu. „Kai pamačiau ją pirmą kartą, iš karto žinojau, kad ji bus mano žmona,“ – šypsodamasis prisimena Jacobas. Jų bendras gyvenimas tapo įrodymu, kad tikėjimas ir meilė gali įveikti visus iššūkius.

Jacobo parašyta knyga „Born Without a Brain“ yra jo gyvenimo kelionės atspindys. Po devynerių metų laukimo, jis pagaliau sugebėjo išleisti šią knygą ir padėti pasauliui suprasti, kad Dievas vis dar daro stebuklus. Knyga įkvėpė daugybę žmonių visame pasaulyje ir tapo liudijimu, jog Dievas veikia net tada, kai atrodo, kad visos vilties nėra.

Jacobas dalijasi savo asmenine ir stipria žinia su visais, kurie susiduria su gyvenimo sunkumais: „Melskitės ir tikėkite Dievu. Nėra nieko, ko negalėtumėte įveikti šiame gyvenime, jei tik turėsite stiprią maldos gyvenimą.“ Ši žinia, išgirsta iš žmogaus, kuris pats išgyveno neįmanomą, yra nepaprastai stipri ir galinga – ji primena, kad tikėjimas gali pakeisti net ir pačias sunkiausias situacijas.

Jacobo gyvenimo kelionė yra daugiau nei tik stebuklingas išgijimas – tai įkvepiantis pasakojimas apie tikėjimą, ištvermę ir Dievo stebuklus, kurie gali įvykti kiekvieno iš mūsų gyvenime.

POPULIARU